Vitaliteit van de huid ondersteunt door het oeroude wondermineraal zeoliet

zeoliet heeft bijzonder beschermende eigenschappen in huidverzorgende cremes

zeoliet is ontstaan door vulkaanuitbarstingen aan de oceaan

Het mineraal zeoliet is  miljoenen jaren geleden ontstaan toen bij vulkaanuitbarstingen lava in de oceaan stroomde waar het door het oceaanwater erg snel stolde en gangen, spleten en holtes ontstonden. In deze holtes bevinden zich mineralen, sporenelementen en water.

Zeoliet neutraliseert zware metalen en toxines

Het zo ontstane mineraal wordt silicaatkristal genoemd en bevat onder meer silicium, calcium en magnesium die het kan inwisselen voor zware metalen en toxines zoals ammoniak, dat vrijkomt bij het ontbindingsproces van huidcellen. Het zorgt voor een vermindering van schadelijke stoffen en een ondersteuning door onder meer name het belangrijke silicium. Om die werking in de huid te kunnen ontplooien is het nodig om door te dringen tot in de kleinste kiertjes van de intacte huid en de meeste zeolietdeeltjes zijn daarvoor te groot.

‘Nieuw’ mineraal door verkleining

zeoliet wordt niet vermalen maar TriBoMechanisch verkleind in deze machine.

Dankzij een verfijnd microniseringsproces, ook wel Tribomechanische Activering genoemd, ontstaat TMAZ (Tribo Mechanisch Actief Zeoliet) dat wel kan doordringen tot in die kleinste spleten. De werking van dit TMAZ is sterker en anders dan het niet verkleinde materiaal en kan niet vergeleken worden met gewoon onbewerkt zeoliet. TMAZ kan beter zware metalen en toxines binden, heeft een schimmel- en bacterie dodende werking en bovendien een positieve invloed op herstel van de huid bij beschadigingen.

Versterkte werking van biologische cremes.

Door het verkleiningsproces ontstaat een sterkere aantrekkingskracht voor de werkende substanties van de crème die er als het ware aan worden vastgekleefd, eenmaal tussen de huidcellen laten ze weer los en kunnen hun werk doen diep in de huid. Vooral bij dag- en nachtcrèmes is deze versterkende werking voortreffelijk. Het vochtgehalte van de huid wordt beter en rimpels verminderen, bovendien wordt door het neutraliseren van irriterende afvalstoffen de huid rustiger en verminderen storende rode ontstoken plekken.

Skalaris huidverzorging bevat fijn zeoliet.

Zeoliet is bestanddeel van de unieke biologische huidverzorgingslijn van Skalaris en is verkrijgbaar bij de

 GezondeShop.