Suiker in onze voeding

Suiker zit in veel voedingsmiddelen.

We laten ons bedonderen door de voedingsindustrie.

dat is de kern van de column over de voedingsindustrie die in de Elsevier is verschenen. De column van Peter Riezebos gaat  met name de over de suiker die ‘verstopt’ onder verschillende benamingen in ons voedsel wordt gestopt.

Voedingsindustrie ‘verstopt’ suiker in onze voeding.

Het voortdurend teveel eten van suikers vormt een overbelasting voor ons lichaam en de eerste tekenen hiervan zijn te merken als vaker moeten eten. Ik krijg in Het CelHerstelCentrum regelmatig mensen bij me die te horen hebben gekregen dat ze het beste altijd iets bij zich kunnen hebben om te eten.  Als ze namelijk niet op tijd eten worden ze slap, trillerig, gaan zweten en kunnen soms zelfs flauw vallen. De reden is dat de suikerspiegel teveel zakt, het wordt ook wel hypoglycemie genoemd. Iemand met dergelijke klachten is op weg om suikerziekte te ontwikkelen.

Eten van suiker zorgt voor verstoorde suikerspiegel.

Het is belangrijk om door het aanpassen van de voeding de suikerspiegel regulering weer in balans te krijgen hetgeen vaak moeilijk is. De suikerspiegel wordt door het eten van suiker verhoogd en de klachten verdwijnen waardoor het net lijkt alsof er niets aan de hand is. Maar hierdoor ontstaat een jojo effect.  Het eten van suiker zorgt voor een te sterke stijging van de suikerspiegel waardoor een te sterke correctie optreedt van het lichaam. De suikerspiegel daalt te snel en te veel waardoor klachten optreden en vervolgens herhaalt het zich weer. Het uitsluitend adviseren om vaker te gaan eten is een enorme fout die kan leiden tot suikerziekte! Overgewicht kan mede een gevolg zijn van een verstoorde suikerregulering.

Schommelende suikerspiegel leidt vaak tot overgewicht.

Overgewicht en een instabiele suikerspiegel ontstaan vaak door teveel en te vaak eten. DymFood® helpt afvallen en de suikerspiegel in balans te krijgen.

Ondersteuning van de suikerspiegel.

wanneer u merkt dat na het eten nog steeds of misschien wel meer honger geeft, als u vrij snel na het eten opnieuw trek krijgt of als u zich slap en zweterig voelt wanneer u niet op tijd kunt eten is het belangrijk om uw voedingspatroon aan te passen. Het voedingssupplement  Dymfood kan hierbij helpen.

Meet uw suikerspiegel en voorkom schade.

Een regelmatig verhoogde suikerspiegel kan voor doorbloedingsstoornissen zorgen. Met name de ogen en het hart zijn daarvan vaak als eerste het slachtoffer. Het regelmatig meten van uw bloedsuikerspiegel kan u tijdig informeren wanneer u zonder het te weten een risico loopt. U kunt uw voedingspatroon aanpassen en blijvende schade vermijden.