Water drinken is gezond, maar wat is gezond water?

gezond water is alkalisch water

Gezond water uit een natuurlijke bron of gletsjer is basisch water.

Alkalisch water, ook wel basisch water genoemd, is ‘natuurwater’.

Er zijn bronnen in de natuur waar al honderden jaren mensen naar toe gaan omdat daar ‚spontane genezingen‘ zouden optreden door het drinken van gezond water.

De Japanse moleculair bioloog Sanetaka Shirahata heeft hier onderzoek naar gedaan en vastgesteld dat water uit ‚genezende’ bronnen een aantal eigenschappen heeft die basisch water uit een waterionisator of de WATERMAN ook heeft.

 • Het water bevat vooral basische mineralen.
 • Het is elektrisch geladen, het heeft een negatief redoxpotentiaal.
 • Het heeft, net als fris bronwater, kleine waterclusters.
 • Het is schoon dankzij de filtering van het water door de natuurlijke aardlagen.

We zijn ‘watermensen’.

We bestaan voor het grootste deel uit water. Alle stoffen in ons lichaam worden opgelost in water vervoerd. We verliezen iedere dag ongeveer twee liter water door zweten, ademen, ontlasting en urineren en dat moet iedere dag worden aangevuld. Een klein watertekort kan al klachten veroorzaken zoals chagrijnigheid, vermoeidheid, concentratie en hoofdpijn.

Gezond water kan stoffen oplossen.

Het oplossen van stoffen is een belangrijke eigenschap van water maar als het al opgeloste stoffen bevat, zoals bijvoorbeeld het geval is bij melk of bier, kunnen er minder andere stoffen in worden opgelost. Het is daarom belangrijk dat we schoon water drinken. Maar water heeft meer eigenschappen die minder bekend zijn maar even belangrijk.

Gezond water, zoals het ook in de natuur voorkomt,  bestaat uit kleine waterclusters.

De moderne NMR analyse (Nuclear Magnetic Resonance) laat zien dat kraanwater een clustergrootte heeft van 10-25 water­moleculen. Gezond bronwater, water uit een beek, smeltwater en regenwater in gebieden zonder luchtverontreiniging heb­ben kleinere clusters van ongeveer 6-8 watermoleculen dat, waarschijnlijk door de grotere oppervlakte, een hoger oplossend vermogen heeft.

Gezond water is ‘energiewater’.

Elektronen zijn een vorm van energie. Als we water met een elektronentekort (zoals bv. mineraalwater of leidingwa­ter) drinken, moet het lichaam dit tekort aanvullen voordat het water kan worden opgenomen. Als het lichaam te weinig elektronen bevat, kan het lichaam het water niet opnemen.

Ondanks het drinken van grote hoeveelheden water neemt ons lichaam maar een klein gedeelte op, omdat wa­teropname voor het lichaam energieverlies betekent.

Het ‘aarden’ zoals bijvoorbeeld door J. Oschmann beschreven en zoals het door de TerraPro® wordt gedaan, zorgt net als basisch water drinken en op blote voeten in het gras lopen voor een aanvulling van elektronen.

Gezond water is een antioxidant.

Van geneeskrachtige bronnen zoals bij Lourdes en Fatima is bekend dat het water een overschot aan elektronen heeft in plaats van een tekort. Een overschot aan elektronen wordt een negatief redoxpotentiaal genoemd. Basisch water uit een waterionisator heeft een sterk negatief redoxpotentiaal. De elektronen hebben een anti-oxidatieve werking.

Gezond water is basisch water en wordt ook wel alkalisch genoemd.

Een overschot aan afvalstoffen betekent een slecht functionerend immuunsysteem en is als  verzuring met behulp van pH strips vast te stellen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat alle urinewaardes van drie dagen moeten worden verzameld en geanalyseerd. Alleen de ochtendurine meten is onvoldoende om iets te kunnen concluderen! Een van de mogelijkheden om het lichaam te helpen verzuring tegen te gaan, is het drinken van basisch water.

Wat voor water komt uit de kraan?

Ons   kraanwater is zodanig bewerkt dat we er geen infectieziektes van krijgen. Alle ziekteverwekkers zijn gedood door onder meer de toevoeging van chloor en een aantal bewerkingen in waterzuiveringsinstallaties. Kraanwater drinken veroorzaakt op korte termijn geen gezondheidsklachten dankzij de gehanteerde normen. Maar kunnen we ervan uitgaan dat het op lange termijn gezond is om twee liter per dag te drinken van bewerkt water waarvan alleen is vastgesteld dat er geen acute gezondheidsklachten ontstaan?

Ons drinkwater bevat onder meer medicijnresten!

Regelmatig staat in de krant dat er iets mis is met ons drinkwater. Onlangs was er sprake van een hoge koperbelasting in Twents drinkwater, waren er berichten over de hoeveelheid medicijnresten en het gevaar van de legionella bacterie in ons drinkwater. De kwaliteit van ons drinkwater is beter dan dat van veel andere Europese landen maar er zijn redenen genoeg om het kraanwater zelf te filteren voordat het gedronken wordt. Behalve de relatieve vervuiling van ons drinkwater heeft het ook een tekort aan elektronen en grote waterclusters.

basisch water uit een wateronisator

Een basisch waterionisator filtert, maakt het water basisch met kleine clusters en een overschot aan elektronen

Basisch water uit een waterionisator filtert, is energierijk, maakt basisch. Er wordt vaak gedacht dat basisch water altijd dezelfde kwaliteit en eigenschappen heeft en dat het niet uitmaakt hoe het basische water ontstaat maar dat is een misvatting. Het basische karakter is een chemische eigenschap en geeft uitsluitend de pH aan, de concentratie van het aantal waterstofionen. In deze tijd waarin het steeds duidelijker wordt dat verzuring een aanslag is op het immuunsysteem is het een belangrijk punt, maar misschien wel het minst belangrijke aspect van het basische drinkwater.

Basisch waterionisatoren en de WATERMAN filteren het kraanwater en verwijderen zo bijna alle bacteriën, pesticiden, chloor en medicijnresten. Wanneer we basische druppels in gewoon kraanwater doen drinken we basisch kraanwater.

Basisch water uit de WATERMAN

Gezond water is basisch water. Maak het overal zelf met de WATERMAN

Basisch water uit een waterionisator of de WATERMAN  heeft de volgende eigenschappen:

   1. gefilterd, dus vrij van pesticiden, medicijnresten, bacteriën en dergelijke.
   2. basisch, ondersteund het reinigen van het lichaam.
   3. hexagonaal, het geïoniseerde water heeft kleinere clusters dan kraanwater. Het wordt vaak ervaren als ‘zachter’ water of ‘makkelijk drinkbaar’ water.
   4. sterk negatief redoxpotentiaal, in het geïoniseerde water zijn meer vrije elektronen beschikbaar.

Meer informatie vindt u via de onderstaande links. U kunt ons natuurlijk ook bellen onder nummer: 053 475 0230 of mailen: info@gezondeshop.nl

Heerlijk schoon en basisch water voor onderweg.

Met de WATERMAN kan onderweg uit iedere kraan heerlijk en gezond drinkwater worden gemaakt. De filter gaat 6 tot 800 liter water mee en is volledig recyclebaar net als de WATERMAN zelf. Het is dus een buitengewoon duurzaam product.

In de presentatie over het basisch water maken met de WATERMAN kunt u meer lezen over de eigenschappen van het basische water uit de WATERMAN.

waterionisatoren…