Hoe ondervoeding tot overgewicht en andere klachten leidt.

Alen en Eveliza, vegetarische superfood.

De gewassen van Alen en Eveliza worden biologisch verbouwd in de Andes op lavagrond.

Overgewicht kan van vele kanten worden benaderd.

Het moeilijke is dat de meeste benaderingen voor een deel juist zijn. Overgewicht kan te maken hebben met teveel eten, ongezond eten, te weinig bewegen, een hormonaal vetstofwisselingsprobleem,  een verstoorde darmflora en een combinatie van deze factoren.

Teveel eten is de gemakkelijkste en meest bekende verklaring maar jammer genoeg niet de belangrijkste oorzaak. Maar hoe kom je er achter wat voor de bepalende factor is en wat doe je er dan aan?

In dit artikel geef ik de mening weer van dr. Oscar Vargas Machua die al bijna veertig jaar onderzoek doet naar voeding en gezondheid en de bijzondere voedingsvervangers Alen en Eveliza heeft ontwikkeld.

Dr. Vargas gaat er van uit dat voeding het allerbelangrijkste is om ziektes te voorkomen en gezond oud te worden. Hij zegt dat wanneer de voeding onvoldoende voedingsbouwstoffen bevat  het lichaam reageert met een stress reactie als verdedigingsmechanisme dat hij ‘aanhoudend hypothalamisch stimulatie syndroom’ noemt.  De gezondheid  kan hierdoor worden geruïneerd. In Equador heeft hij dit probleem gezien en onderzocht en in zijn zoektocht naar een oplossing hiervoor heeft hij twee voedingsvervangers ontwikkeld; Alen® en Eveliza®.

Het bijzondere van deze producten is niet  alleen de hoge concentratie aan voedingsstoffen maar de biologische kwaliteit met een linksdraaiende polariteit. (Stoffen kunnen een rechts- en linksdraaiende ‘spin’ hebben, dit is een kwantumfysikalische eigenschap ,  de linksdraaiende worden door de enzymen in het lichaam veel beter herkend en opgenomen dan de rechtsdraaiende.)

Mensen met stofwisselingsproblemen kunnen veel baat hebben bij het gebruiken van deze producten omdat het lichaam weer voldoende voedingsbouwstenen krijgt waardoor de stressreactie vermindert aldus dr. Vargaz. Eveliza® kan helpen de balans te herstellen en Alen de balans te behouden.

Overgewicht, diabetes 2, schildklierproblemen

Overgewicht is een van de eerste symptomen van  het syndroom dat vele ziektes en aandoeningen kan veroorzaken en het ontstaat als volgt.  Het lichaam is in een voortdurende staat van ondervoeding door het eten van onvolwaardige voeding hetgeen een stressreactie oproept. Weliswaar kan de persoon er weldoorvoed uitzien maar wanneer de stressreactie eenmaal een feit is kan de celstofwisseling niet zonder meer herstellen.

Ten eerste ontstaat een probleem met de schildklier, vervolgens het aanhoudend hypothalamisch stress syndroom en tenslotte een hyperactiviteit van de bijnieren met een te hoge productie van stress hormonen.

Het lichaam heeft dan rust nodig om de weinige hoeveelheid voedingsbouwstoffen te kunnen gebruiken voor herstel maar door het jachtige drukke leven van de huidige tijd is daarvoor meestal geen tijd. De ontsporing van de verschillende hormoonproducerende klieren kan voortijdige veroudering, diabetes 2 en overgewicht veroorzaken.

Voedingsadviezen van dr. Vargaz bij overgewicht

Ondervoedingsstress door gedenatureerde voeding leidt tot overgewicht.

Overgewicht kan samen met een aantal andere klachten ontstaan door ondervoedingsstress.

Dr. Vargaz adviseert om gedurende langere tijd, hij spreekt over maanden, te proberen zowel lichamelijke als mentale rust te vinden en de ontstane tekorten in voedingsbouwstenen op te vangen door het gebruik van Eveliza®.

Verder is het belangrijk om iedere vorm van suiker te vermijden, dus ook geen honing, agave of maltsiroop  en aangepaste maaltijden te eten met zo weinig mogelijk koolhydraten uit granen, rijst en aardappelen. De zes maaltijden moeten worden verdeeld over de dag en zijn naar zijn mening nodig om de stress situatie van het lichaam te verminderen.

Iedereen in de westerse wereld lijdt aan een chronische ‘honger’ omdat voeding wordt gekookt en dat heeft een denaturerende werking op de voeding zegt dr. Vargas die ervoor pleit om biologische zuivere producten te eten en Eveliza® en Alen® als waardevolle aanvulling.

De dagelijkse portie fruit kan bestaan uit bijvoorbeeld papaja, meloen, watermeloen, ananas, banaan, appel, perzik, mandarijn en sinaasappels en groente en peulvruchten dienen minimaal dertig procent van de voeding uit te maken.

De Alen®  en Eveliza® komen het beste tot hun recht wanneer ze op een lege maag opgelost in water of biologisch vruchtensap worden opgedronken. Indien nodig kan het met stevia worden gezoet. Een dun laagje cellulose beschermt de moleculen en zorgt voor een enigszins graanachtige smaak. Het laagje lost snel op in water en daarom is het belangrijk om het snel op te drinken.

Wat Alen en Eveliza bijzonder maakt

Dr. Vargaz is er in geslaagd om de voedingsbouwstenen uit biologisch hoogwaardige planten onbeschadigd in een poeder te concentreren op een manier waarbij zelfs de bio-informatie bewaard blijft. Voor velen zal dit vaag en ongeloofwaardig klinken maar kwantumfysikalische onderzoeken laten zien dat de draairichting van atomen en moleculen effect heeft op de eigenschappen. In de industrie worden deze eigenschappen al toegepast maar de rol hiervan binnen de biologie wordt nog onderschat.

Onbeschadigde stoffen worden herkent door ons lichaam

Dr. Vargaz en met hem vele anderen wijzen er op dat biologische systemen, zoals ook de mens is, alle eigenschappen van natuurlijke stoffen herkent en hierop reageert. Een verandering van eigenschappen betekent een verandering van de stof waardoor deze minder goed of niet meer wordt herkend en niet meer kan worden gebruikt.

Een ander aspect dat dr. Vargaz aangeeft is de informatie die deel is van de stof. Hij zegt niet zozeer de hoeveelheid voedingsstoffen belangrijk is maar vooral de innerlijke kwaliteit die onder meer bestaat uit de molecuul structuur, de ordening en draairichting op atomair niveau en de ‘genetische informatie’. Hij noemt dergelijke voedingsstoffen ‘complexe’ voedingsstoffen die de informatie leveren voor de celcommunicatie.

Alle essentiële voedingsbouwstenen in een voedingssvervanger

Na jaren van onderzoek heeft hij twee producten ontwikkelt die alle essentiële voedingsstoffen bevat zoals vitamines, eiwitten, mineralen, sporenelementen, secundaire plantenstoffen en ballaststoffen met een hoogwaardige biologische kwaliteit waarbij zelfs de kleinste atomaire natuurlijke ordening onbeschadigd is gebleven.

De voedingsstoffen worden gewonnen uit bijzondere graansoorten die in de Andes en de Himalaya groeien en rode en bruine zee algen en zijn van de hoogste biologische kwaliteit.

Meer informatie Alen…

Meer informatie Eveliza…