Biologische bamboe thee, lekker en gezond

Bamboe thee van biologische plantages.

Biologische bamboethee

De lekkere biologische bamboe thee bevat veel belangrijke mineralen.

De biologische thee is afkomstig uit het meest bekende Zuid-Koreaanse gebied voor bamboe, Damyang.

Voor de biologische thee worden heel jonge bamboebladeren met de hand geplukt en onmiddellijk diepgevroren zodat de waardevolle bestanddelen en de groene kleur bewaard blijven. Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen worden de oogst, verwerking, distributie en transport voortdurend gecontroleerd.

Bamboe bevat erg veel kiezelzuur en silicium dat zich bevindt in de holle ruimtes van de stengels waar het tabaschir wordt genoemd, maar ook in de bladeren en kiemen van de plant.

Handgeplukte jonge bamboebladeren zijn de basis voor deze lekkere biologische thee.

Jonge bamboebladeren worden hand geplukt voor de bamboe thee.

Kiezelzuur is belangrijk voor de opbouw van haren, huid en botweefsel en bevordert de elasticiteit van het weefsel. In de Aziatische volksgeneeskunde wordt het onder andere toegepast voor de remineralisatie bij artrose en reuma, bij moeheid, zenuwachtigheid en depressieve klachten.

Vanwege de zo geroemde effecten op de gezondheid is door de nationale Chonnam universiteit in Zuid-Korea een grootschalig onderzoek gestart naar de bioactieve stoffen in de bamboebladeren en het blijkt dat deze veel polyfenolen, flavonoïden, aminozuren, vitamine C en E bevatten.

Behalve deze bijzondere eigenschappen is de bamboe thee ook nog erg lekker.

   

Bamboe thee zetten, warm of ijskoud.

Doe een theezakje in een kop en giet er water overheen dat van de kook af is. Even laten trekken en het is klaar. Omdat de bamboe thee geen theine en coffeine bevat wordt deze niet

Ijskoude granaatappel bamboethee

Vruchten bamboethee met biologisch aroma smaakt ijskoud verrukkelijk.

bitter als hij langere tijd staat. De biologische thee heeft een zachte groen-gouden kleur, heeft een heerlijk aroma en smaakt zowel warm als koud verrukkelijk. Koud gedronken is het een buitengewoon goede dorstlesser.

Nadat u het eerste kopje thee heeft genoten hoeft u het zakje nog niet weg te gooien, u kunt er nogmaals een heerlijke kop thee van trekken.

Bamboethee smaakt warm en koud.

Vijf soorten bamboethee, heerlijk.

Bamboe thee is een calorie arme drank waarvan u zonder problemen meerdere liters kunt drinken, ook tijdens de zwangerschap.

Er zijn vijf soorten biologische bamboe thee verkrijgbaar: pure wellness thee, vanille, bosbessen, citroen en granaatappel.

De biologische bamboethee is hier te verkrijgen…