Een gezonde stralende huid dankzij Skalaris biologische huidverzorging.

Hoe herken je de kwaliteit van biologische huid-verzorging?

Het is erg lastig om te ontdekken wat de kwaliteit is van huidverzorgingsproducten. Er wordt geschermd met ‘natuurlijk’, ‘biologisch’ en onschadelijke synthetische stoffen die soms worden gebruikt.

 Skalaris biologische huidverzorging is goed voor uw gezondheid, uw huid en het milieu.

Ons uitgangspunt is helder. In onze Skalaris biologische  huidverzorgingsproducten worden geen synthetische, zelfs geen bewerkte natuurlijke ingrediënten gebruikt. Onze producten zijn veilig voor het milieu en uw gezondheid en goed voor uw huid.

Onze filosofie is dat biologische  huidverzorging op een ecologische en voor mens en milieu verantwoorde wijze behoort te worden geproduceerd. Bij het verbouwen van de gewassen die als basis dienen voor onze producten zijn geen pesticides, kunstmest of andere niet-natuurlijke methodes gebruikt.

 Onbewerkte biologisch geteelde grondstoffen.

We gebruiken uitsluitend koudgeperste oliën van de allerhoogste kwaliteit en bij het extraheren van de ingrediënten uit de planten bladeren, wortels of pitten wordt zelfs geen alcohol gebruikt. We passen hiervoor een unieke natuurlijke methode toe waardoor na het winnen van de ingrediënten geen alcohol of andere schadelijke stoffen hoeven te worden verdampt.

In de fabriek worden geen chemische reiniging- en schoonmaakmiddelen gebruikt waardoor niemand bloot kan staan aan de gevaren van chemicaliën. Onze producten behoren hierdoor tot de meest zuivere huidverzorgingsproducten die enkel natuurlijke ingrediënten bevatten waarvan 92% biologisch gecertificeerd!

We hebben voor u de meest gestelde vragen op een rijtje gezet, wanneer u een vraag heeft die hier niet beantwoord is stellen we het op prijs wanneer u ons die mailt. We hebben de beste producten en leggen graag uit waarom!

 Veelgestelde vragen over natuurlijke biologische huidverzorging.

 1. Is de Skalaris huidverzorging natuurlijk?

Ja, onze producten bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten, bovendien worden de ingrediënten niet chemisch bewerkt waardoor het natuurlijke karakter verloren zou gaan. Behalve dat de ingrediënten volledig natuurlijk zijn, is 92% afkomstig van biologisch gecertificeerde landbouw en worden tijdens het productieproces uitsluitend natuurlijke, ecologisch verantwoorde producten toegepast.

 2. Zijn de Skalaris producten biologisch?

Ja, de bestanddelen uit onze Skalaris producten zijn voor ruim 92% afkomstig uit biologische landbouw. De andere bestanddelen zijn natuurlijk maar kunnen niet biologisch genoemd worden omdat daarvoor die omschrijving niet geldt. Het gaat bijvoorbeeld om het mineraal zeoliet, colloïdaal zilver en water.

 3. Hoe is uw visie op het milieu?

Wij zijn van mening dat natuurlijke biologische huidverzorging geproduceerd dient te worden in volle verantwoordelijkheid voor het milieu dat hier niet onder mag lijden. We gebruiken ingrediënten uit de regio waardoor weinig brandstof verbruikt hoeft te worden voor het transport. Tijdens het verbouwen van de gewassen worden geen pesticides, kunstmest of andere gifstoffen gebruikt, de verwerking gebeurt volledig door middel van natuurlijke stoffen en zelfs het reinigen van de machines in de fabriek wordt gedaan met natuurlijke, biologisch afbreekbare producten waardoor wij, het milieu en onze medewerkers nooit bloot komen te staan aan chemische gifstoffen.

Er zijn geen dierproeven gedaan met onze producten en onze producten bevatten geen dierlijke bestanddelen.

 4. Bevatten uw producten dierlijke ingrediënten?

Nee, onze producten bevatten geen dierlijke bestanddelen. Het enige dat gebruikt wordt is lanoline, wolvet dat verkregen wordt van biologisch gehouden schapen uit een gebied dat gegarandeerd pesticidevrij is. De zuiverheid staat hierdoor vast.

 5. Worden uw producten op dieren getest?

Neen, we hebben gekozen voor het produceren van natuurlijke en biologische producten die niet schadelijk zijn, dieren hebben hiervoor niet hoeven te lijden.

 6. Is het mogelijk om op uw producten allergisch te reageren?

Bijna alle allergische huidreacties worden veroorzaakt door chemische natuurvreemde bestanddelen. Omdat onze producten volledig natuurzuiver zijn, is de kans op allergie buitengewoon klein.

Een reactie van de huid is niet altijd een allergische reactie. Onze huidverzorgingsproducten hebben een verzorgende en voedende werking die soms een sterkere doorbloeding veroorzaakt en waarbij roodheid en soms jeuk ontstaat. Het betekent dat de stofwisseling in uw huid verbetert en dat ze zichzelf schoonmaakt, de reactie is positief en geen allergische reactie.

 7. Waarom gebruikt u geen parfum?

De meeste parfum is gebaseerd op de toevoeging van etherische oliën, deze veroorzaken vaak allergieën en hebben geen verzorgende of voedende werking. De aangename geur van onze huidverzorgende crèmes is bereikt door het zorgvuldig samenstellen van een unieke combinatie van biologische ingrediënten die bovendien van waarde zijn voor het product.

U ruikt de zuivere natuurlijke geur van de kruiden en oliën.

 8. Uw producten bevatten geen synthetische conserveermiddelen maar zijn toch even lang houdbaar als andere producten, kunt u me verklaren hoe dat kan?

Het vergt erg veel onderzoek en ervaring om een lang houdbaar product te kunnen samenstellen op basis van biologische ingrediënten en het heeft veel gevolgen voor het productieproces.

  • Ten eerste is de keus van de ingrediënten van belang, ze mogen niet reageren met elkaar.
  • Ten tweede moet de hygiëne tijdens het productie- en verpakkingsproces buitengewoon streng worden gehandhaafd want bacteriën zorgen voor sneller bederf.
  • Ten derde moet na het aanbreken van de crème deze beschermd blijven tegen zuurstof en bacteriën. We hebben daarom gekozen voor een nieuw vacuüm pompsysteem.
  • Ten vierde hebben we een minimale hoeveelheid van het volledig natuurzuivere colloïdale zilver gebruikt.

 9. Ik gebruik al jaren huidverzorgingsproducten die chemische bestanddelen bevatten maar heb er geen last van. Waarom zou ik dan overstappen op een volledig natuurlijke en biologisch product?

De nadelige effecten van chemische en allergie veroorzakende stoffen zijn vaak op de lange termijn merkbaar. De allergische reactie op de huid is misschien wel de minst vervelende omdat het product niet meer gebruikt wordt en verdere schade wordt vermeden.

Veel gevaarlijker voor de gezondheid zijn de chemische bestanddelen die door de huid in de bloedbaan komen en opstapelen in organen zoals het hart, de lever en de nieren. Omdat de chemische gifstoffen langzamerhand het gezonde milieu van de organen vervuilen, verslechtert hun functie langzamerhand totdat klachten ontstaan. Heel vaak worden die klachten niet gekoppeld aan het gebruik van chemische stoffen uit cosmetica waardoor de toevoer en de functieverslechtering doorgaan.

Steeds meer onderzoeken wijzen erop dat ernstige ziektes waaronder kanker mede ontstaan door langdurig gebruik van chemicaliën uit huidverzorgende producten. Het wordt aangenomen dat de nadelige effecten zelfs aan minstens twee generaties doorgegeven kunnen worden hetgeen betekent dat uw kleinkinderen last kunnen hebben van het gebruik van chemische stoffen bevattende cosmeticaproducten die u nu gebruikt.

Op onze site kunt een lijst vinden van stoffen waarvan wij denken dat u ze beter kunt vermijden.

 10. Wat onderscheidt uw product van andere natuurlijke huidverzorging?

Het is niet eenvoudig om de kwaliteitsverschillen te ontdekken. De termen dierproefvrij, wetenschappelijk, biologisch en natuurlijk worden door erg veel merken genoemd maar het gaat er om op welke wijze invulling gegeven wordt aan de labels die genoemd worden.

Om de kwaliteit te beoordelen is uw eigen beoordeling over het productieproces en de ingrediënten belangrijker dan een certificaat. U ontkomt er dus niet aan om etiketten of websites te gaan lezen.

Als u zich hierin verdiept zou wel eens kunnen schrikken wanneer u merkt dat de uitstraling van een product soms niet strookt met de inhoud! Op sommige websites worden de ingrediënten niet genoemd en het geeft te denken wanneer een merk hier niet open over informeert. Op onze website vindt u alle informatie over de samenstelling omdat we trots zijn op ons producten en niets willen verbergen, integendeel.

Skalarishuidverzorgingsproducten zijn volledig natuurlijk, meer dan 90% biologisch, bevatten geen alcohol, ethanol en glycerine, zijn niet chemisch bewerkt en tijdens het productieproces worden geen chemicaliën gebruikt. Ze bevatten zeoliet en colloïdaal zilver.

Onderstaand enkele punten waar u op moet letten wanneer u de kwaliteit van cosmetica beoordeelt:

 1. Natuurlijk, wanneer u het begrip ‘natuurlijk’ product leest is het belangrijk om na te gaan waar dat uit blijkt. Wanneer een product slechts 10% natuurlijke ingrediënten bevat mag het zichzelf een ‘natuurlijk product’ noemen.

Onze producten bestaan voor 100% uit natuurlijke ingrediënten.

2. Biologisch, ook hier is het essentieel om te weten hoeveel procent van de ingrediënten van biologische herkomst is.

Onze Skalarisproducten bevatten meer dan 90% biologisch gecertificeerde ingrediënten.

3. Ingrediënten van natuurlijke oorsprong, of op natuurlijke basis zijn niet altijd natuurlijk. Soms worden natuurlijke stoffen zoals kokosmelk als basis gebruikt voor een bestanddeel van huidverzorging maar het wordt chemisch bewerkt. Het is dan geen natuurlijk product meer.

De Skalaris producten bevatten geen chemisch bewerkte ingrediënten.

4. Alcohol en ethanol worden regelmatig gebruikt in natuurlijke huidverzorging omdat ze niet toxisch zijn. Alcohol en ethanol zijn stoffen met een oplossende werking en wij willen die niet in onze producten omdat we volledig natuurzuivere producten willen hebben die geen negatief effect hebben op de huidbalans.

De Skalaris huidverzorgende producten bevatten geen alcohol en ethanol

 5. Glycerine wordt vaak gebruikt om ervoor te zorgen dat de huid minder uitgedroogd lijkt. Het vocht dat het gebruikt, haalt het uit de onderhuid waardoor daar een verstoring optreedt. De Skalarishuidverzorgingsproducten bevatten geen glycerine omdat we producten willen die de conditie van de huid verbeteren door een natuurlijke voedende en verzorgende werking.

6. Skalarishuidverzorgingsproducten bevatten zeoliet, een natuurzuiver mineraal met bijzondere eigenschappen. Het versterkt de werking van de plantaardige werkstoffen, kalmeert de huid en beschermt tegen vrije radicalen en straling.

 7. Colloïdaal zilver is natuurzuiver en er worden veel positieve effecten aan toegeschreven. In onze producten wordt een minimale hoeveelheid toegepast.

8. Verpakking, volledig natuurlijke biologische crèmes bederven sneller door contact met huidvet, bacteriën en lucht. De vroeger veel gebruikte potjes waar je met een vinger de crème uithaalt zijn niet geschikt voor natuurlijke huidverzorgende crèmes omdat na het openen van het potje de crème voortdurend in contact staat met de open lucht. Iedere dat er crème gebruikt wordt, komen er nieuw huidvet en bacteriën in de crème die een sneller bederf veroorzaken.

 11. Mag ik Skalarishuidverzorgingsproducten gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Ja, onze producten bestaan uit volledig natuurlijke en biologische ingrediënten die uitgekozen zijn om hun verzorgende en voedende werking. Het is zelfs geen enkel probleem wanneer de baby de crème in de mond zou krijgen.

 12. Mag mijn baby het ook gebruiken?

Ja, onze producten zijn vanwege hun zuiverheid bij uitstek geschikt voor de verzorging van de babyhuid.

 13. Bevatten uw natuurlijke producten vitamines en mineralen?

Jazeker, de ingrediënten van onze producten bevatten de natuurlijke vitamines en mineralen van de planten.

 14. Waarom zou ik Skalarishuidverzorgingsproducten gebruiken voor de babyhuid?

Onze producten hebben een voedende en verzorgende werking en ondersteunen de natuurlijke celstofwisseling van de huid. De huid hoeft niet door bepaalde crèmes worden beschermd omdat onze producten de natuurlijke beschermingsfunctie ondersteunen. De bestanddelen die door de huid heen in de bloedbaan terechtkomen kunnen elders in het lichaam worden afgebroken of gebruikt. Het zijn tenslotte voedende natuurlijke stoffen en absoluut onschadelijk.

 15. Waarom kan ik beter babyhuidverzorgende producten vermijden die synthetische ingrediënten bevatten of stoffen die op basis van minerale olie worden geproduceerd zoals vaseline of paraffine?

Synthetische en stoffen op basis van minerale olie vormen een dun laagje op de huid en kunnen de poriën verstoppen waardoor de huidfuncties worden verstoord. De huid heeft namelijk als belangrijke functie het uitscheiden van afvalstoffen en koolzuur en wanneer de poriën verstopt zijn lukt dat niet meer. Bovendien kunnen kleine deeltjes in de bloedbaan komen en vervolgens organen belasten. Omdat de afvalstoffen via de huid het lichaam willen verlaten maar de uitweg is geblokkeerd, stapelen ze zich op in de verschillende huidlagen waardoor uiteindelijk een onreine huid en ontstekingen kunnen gaan optreden.

De door ons gebruikte stoffen zuiveren de huid en ondersteunen de gezonde huidfuncties.

16. Waarom zijn natuurlijke producten duurder dan synthetische?

De ingrediënten uit de natuur zijn duurder dan de synthetische uit de fabriek omdat ze veel bewerkelijker zijn. De hoeveelheid beschikbare ingrediënten is afhankelijk van de oogst van de planten terwijl een fabriek heel gemakkelijk de productie kan aanpassen. Planten worden gezaaid, rijpen in de zon en worden vervolgens handmatig geoogst en bewerkt tot de basisgrondstoffen van de producten. Omdat de Skalaris ingrediënten bovendien biologisch gecertificeerd zijn, kunnen geen pesticides en kunstmest worden gebruikt. De kwaliteit wordt hierdoor beter maar de opbrengst verminderd en zowel het verbouwen van de gewassen als de productie van de huidverzorgingsproducten kosten meer tijd en vaardigheid dan bij gebruik van kunstmatig geproduceerde stoffen..

 17. Wat is een goede manier om mijn baby’s huid bij guur weer te beschermen.

Een droge schrale huid kan worden vermeden door dagelijks gebruik van de Skalaris dag- en nachtcrèmes. Mocht de huid toch droger worden en schrale plekjes gaan krijgen kan de revitaliserende crème worden gebruikt. Uiteraard geldt hetzelfde voor de huid van volwassenen.

 18. Waarom heeft u zeoliet gekozen als ingrediënt ?

Zeoliet is een bijzonder mineraal met buitengewone eigenschappen. In onze producten wordt niet het gewone zeoliet gebruikt maar het verkleinde materiaal dat ook wel geactiveerd zeoliet of TriboMechanisch geActiveerd Zeoliet (TMAZ) wordt genoemd. Het versterkt de werking van de actieve bestanddelen van onze crèmes, neutraliseert vrije radicalen en heeft een beschermende werking tegen bacteriën en straling. Het heeft een kalmerende en herstel bevorderende werking op de huid.

De huidverzorgingsproducten zijn verkrijgbaar via www.gezondeshop.nl