Een goed regulatiesysteem betekent gezondheid

Een goed regulatiesysteem betekent gezondheid

Maar al te vaak worden ziekteverwekkers, straling en stress als de oorzaak van ziektes opgevat. Het leidt de aandacht af van de werkelijke oorzaak, de verstoring van het vegetatieve regelsysteem van ons lichaam.

Datum: dinsdag 15 december 2015
Locatie: Stormvogelweg 1, 2106 DA Heemstede
Tijd: 20:00 – 22:00
Zaal open: 19:30

meer informatie en aanmeldingen

Ons onbewuste vegetatieve regelsysteem bepaalt onze gezondheid

We realiseren het ons niet omdat het onbewust plaatsvindt, maar regulatie bepaalt onze gezondheid. We worden niet ziek door bacteriën, virussen, toxines of stress, maar door een ontregeling van ons regulatiesysteem. Zo lang we in staat zijn om effectief te reageren op verstoringen en bedreigingen van onze homeostase, ons inwendige milieu, blijven we gezond.  Net zoals rellen niet uit de hand lopen als het maatschappelijk regulatiesysteem dat bestaat uit politie en overheid van tevoren de risico’s goed inschat en in staat is om voldoende manschappen op de been te brengen en straten af te zetten indien nodig. Net zo lopen belastingen van onze gezondheid niet uit de hand zo lang ons regulatiesysteem in staat is om bedreigingen of beschadigingen op te sporen en hier effectief op te reageren. Het kan alleen effectief reageren als de voorwaarden aanwezig zijn om dat te doen. Als ergens in het systeem een overbelasting is, heeft dat effect op de totale regulatiecapaciteit. Er ontstaan problemen.

Het is te vergelijken met politie inzet. Als er een overbelasting is door een lokale dreiging moeten daar veel agenten worden ingezet en dit gaat ten koste van andere taken.

Verstoring van ons regelsysteem werkt kanker in de hand

het regulatiesysteem bepaalt onze gezondheidRecente onderzoeken van onder meer dr. Stephen Porges, die de prestigieuze Alo Palto prijs won en in zijn boek de ‘Polyvagal Theory’ de invloed van dit zenuwsysteem op gezondheid uitlegt  en dr. Arian Sloan, die in haar artikel ‘The sympathetic nervous system induces a metastatic switch in primary breastcancer’, ‘Het sympatische zenuwstelsel veroorzaakt een metastatische switch in primaire borstkanker’ beschrijft dat een regulatieverstoring het ontstaan van kanker en uitzaaiingen bevordert. Het artikel is in het  American Journal of Cancer Research gepubliceerd.

Regulatieverstoringen zelf opmerken

Er zijn geen geavanceerde apparaten nodig om regulatieverstoringen vast te stellen. Bij klachten is dit altijd het geval. Het onderdrukken hiervan door medicijnen, supplementen of behandelingen maakt het probleem alleen maar groter, het zijn symptoombehandelingen. Alleen een oorzakelijke aanpak brengt duurzame gezondheid maar het zoeken naar die ene oorzaak is zinloos omdat er geen enkele oorzaak is. Klachten en ziektes ontstaan door een verstoring van het vegetatieve regelsysteem en die ontstaat door een combinatie van factoren. Welke factoren  het vegetatieve regelsysteem overbelasten is per persoon verschillend maar kan worden achterhaald.

[embedplusvideo height=”283″ width=”450″ editlink=”http://bit.ly/1OjDo3q” standard=”http://www.youtube.com/v/1C9k5bdgq5g?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=1C9k5bdgq5g&width=450&height=283&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep4865″ /]

Regulatiethermografie geeft inzicht in de vitaliteit van het vegetatieve zenuwsysteem

Als klachten zijn ontstaan is het regulatiesysteem, het vermogen om belastingen en bedreigingen op te vangen, overbelast. Met de regulatiethermografie wordt inzicht verkregen waar precies de ontsporing zit en welke oorzaken hier aan ten grondslag liggen.

Een verstoring kan ook worden gemeten als er (nog) geen klachten zijn. Door hier aandacht aan te geven kunnen ziektes worden vermeden.

Wat u kunt verwachten in de lezing

In de lezing wordt ingegaan op de wijze waarop ons vegetatieve regelsysteem onze gezondheid beïnvloedt, hoe u dit zelf kunt merken en hoe de regulatiethermografie dit meet, de meerwaarde ten opzichte van camerathermografie en de verschillen met mammografie. De rol van regulatiethermografie bij het voorkomen en behandelen bij borstkanker en de ziekte van Lyme wordt besproken.

Aanmeldingen en meer informatie

De lezing wordt door ‘DeLezing’ georganiseerd, de opbrengsten gaan naar een goed doel.

Datum: dinsdag 15 december 2015
Locatie: Stormvogelweg 1, 2106 DA Heemstede
Tijd: 20:00 – 22:00
Zaal open: 19:30

info@delezing.nl

www.delezing.nl