Door natuurlijke huidverzorging te kiezen, kiezen voor gezondheid

Blijf gezond door natuurlijk te kiezen.

natuurlijke huidverzorging in het belang van uw gezondheid…

Er zijn duizenden verschillende huidverzorging- en cosmeticaproducten op de markt waarvan de meeste niet voldoende getest zijn op veiligheid. De industrie gaat er gemakshalve vanuit dat haar producten veilig zijn tot het tegendeel is bewezen. Cynisch genoeg vormen het ontstaan van klachten en ziektes het meest overtuigende bewijs en is het onmogelijk om wetenschappelijk overtuigend vast te stellen of de gezondheidsproblemen zijn ontstaan door de toxines afkomstig uit de huidverzorgingsproducten of door contact met andere bronnen. De industrie verschuilt zich achter loze kreten over het geringe percentage toxische stoffen. De hoeveelheid zou zo weinig zijn dat het geen schadelijke effecten zou kunnen veroorzaken maar de feiten liggen anders. Kiezen voor natuurlijke huidverzorging is veilig en gezond.

Professor dr. Samuel Epstein pleit voor natuurlijke huidverzorging

De negatieve gezondheidseffecten van het gebruik van synthetische stoffen in huidverzorging worden al vele jaren door professor dr. Samuel Epstein beschreven.

Dr. Samuel Epstein, arts en vermaarde wetenschapper beschrijft in zijn boek ‘Toxic Beauty’, giftige schoonheid, de vele vormen van ongezonde ingrediënten die kankerverwekkend zijn, hormonale verstoringen of allergieën veroorzaken, de huid kunstmatig beter doorlaatbaar maken en ga zo maar door. Een aantal van deze stoffen wordt opgeslagen in vet- en orgaanweefsel wat op langere termijn klachten en ziektes kan veroorzaken. Hij wijst erop dat de stoffen die via de huid in de bloedbaan terechtkomen niet  door de lever worden gefilterd maar via het bloed direct de organen kunnen bereiken. Gifstoffen die op deze wijze in het lichaam komen zijn dus in feite gevaarlijker dan die door de mond opgegeten worden. In zijn boek citeert hij senator Edward Kennedy: ‘de cosmetica industrie heeft het hoofdstuk over winst maken ten koste van de gezondheid geleend’.

Etiketten lezen en de INCI lijst

Er is alle reden om goed op te letten wat u koopt en wanneer u wilt nazoeken wat de ingrediënten precies zijn, kunt u dit de INCI lijst gebruiken. U kunt dan zelf beoordelen hoe goed het product is dat u heeft gekocht. INCI is de afkorting van International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, ofwel het internationale naamgevingsysteem voor cosmetica-ingrediënten.

Alle cosmetica producten moeten de ingrediënten op het etiket vermelden volgens deze lijst waarbij het ingrediënt dat het meeste voorkomt vooraan vermeld wordt.

In ieder geval mag natuurlijke huidverzorging de volgende ingrediënten niet bevatten.

parabenen, sulfaten, petrochemische bestanddelen, siliconenolie, ethanolamines, Sodium Lauryl Sulfaat (SLS), synthetische kleurstoffen of phtalaten, acetaldehyd, geurstoffen, dioxine en bisphenol.  Glycerine, glycerine stearaat en alcohol kunnen beter worden vermeden vanwege de huid uitdrogende en mogelijk irriterende werking.

De meeste van deze stoffen kunnen niet door ons lichaam worden verwerkt en vormen een dagelijks groeiende afvalberg in ons lichaam. Onze huid is goed doorlaatbaar, ook voor giftige stoffen, er zijn maar zes minuten nodig voor stoffen om door te dringen in de bloedbaan vanaf het moment dat ze op de huid aangebracht worden. Onder meer nicotine- en hormoonpleisters maken van deze eigenschap gebruik.

Gok niet met uw gezondheid, kies natuurlijke huidverzorging.

Een regelmatig gehoord argument is ‘lichaamseigen’. Men doet het voorkomen alsof een stof die in de huid voorkomt, zoals bijvoorbeeld ureum, goed is voor de huid. Maar behalve de chemische structuur is ook de herkomst van de stof van belang. Kunstmatig in elkaar gezette moleculen blijken een andere werking te hebben op het organisme dan biologische, de verschillen zijn te meten op kwantum- en energetisch niveau. Vitamine C is bijvoorbeeld essentieel voor ons lichaam en onze huid, maar kunstmatig gemaakte vitamine C wordt gezien als afval. Er worden voortdurend nieuwe stoffen uitgevonden waarvan gezegd wordt dat deze natuur identiek zouden zijn of ‘ook in de natuur’ voorkomen of dat ze ‘uitvoerig’ getest zijn op veiligheid en allergie.

Mooie woorden die niet waargemaakt kunnen worden omdat de schadelijke effecten meestal pas na jaren en soms tientallen jaren zichtbaar worden. Als u niet met uw gezondheid wilt gokken kunt u het beste kiezen voor natuurlijke en biologische huidverzorging.

Biologische natuurlijke huidverzorging is gezond en veilig.

Onze huid kan natuurlijke ingrediënten verwerken en gebruiken terwijl kunstmatige stoffen de natuurlijke processen verstoren. Ze drogen de huid uit, zoals bijvoorbeeld alcohol, ethanol, sorbitol en glycerol, poriën worden verstopt door bijvoorbeeld glycerine en vaseline, geurstoffen worden op etiketten vaak parfum of fragrance genoemd en zijn belangrijke veroorzakers van allergieën terwijl andere stoffen in verband gebracht worden met hormonale klachten of kankerverwekkend zijn.

Natuurlijke huidverzorging met ingredienten die onder de blauwe lucht in de ongerepte natuur zijn gegroeid

De kwaliteit van biologische gewassen kan zo goed worden dankzij het groeien onder de blauwe lucht

Meer dan 60% van de stoffen die op de huid worden gesmeerd komen in de bloedsomloop terecht, ook de chemische en toxische stoffen die een gevaar voor onze gezondheid vormen. Omdat veel van die stoffen bewaard blijven in het lichaam wordt het schadelijke effect steeds groter naarmate we ouder worden. Vrouwen die tijdens hun pubertijd beginnen met het gebruiken van huidverzorgingsproducten hebben een aantal jaren later tientallen verschillende chemische stoffen in hun bloed. Onderzoek heeft uitgewezen dat de ziekmakende invloed zelfs twee generaties later nog aantoonbaar kan zijn. Door gebruik van natuurlijke huidverzorging is dat uitgesloten.

Ingrediënten komen op natuurlijke wijze uit biologische gewassen

Ingrediënten die met behulp van natuurlijke technieken uit biologisch geteelde gewassen worden verkregen zijn voor het lichaam vele malen waardevoller omdat ze herkend worden en een voedende en verzorgende werking hebben. Het gedeelte dat in de bloedbaan terechtkomt kan in het lichaam als voedingsstof dienen of wordt afgebroken. Door natuurlijke huidverzorging ontstaat geen toxische werking of stapeling van stoffen in de cellen en dus ook geen gevaar van lange termijn gezondheidsschade.

De huid ondersteunt door het oeroude wondermineraal zeoliet

Zeoliet is een mineraal dat miljoenen jaren geleden is ontstaan toen vulkaanuitbarstingen hun lava in de oceanen spuwden waar het stolde. Het gevolg was dat er een soort gestolde steen is ontstaan die als een spons vele gangen, spleten en holtes heeft. In deze holtes bevinden zich mineralen, sporenelementen en water.

Tribomechanische verkleiningsmachine voor zeoliet

Zeoliet krijgt haar unieke eigenschappen door het tribomechanische verkleiningsproces.

Het is een silicaatkristal en bevat onder meer silicium, calcium en magnesium die het in het lichaam of op de huid kan inwisselen voor zware metalen en toxines zoals ammoniak, dat vrijkomt bij het ontbindingsproces van huidcellen. Het zorgt voor een vermindering van schadelijke stoffen en een ondersteuning door onder meer silicium. Om die werking in de huid goed te kunnen ontplooien is het nodig om door te dringen tot in de kleinste kiertjes van de huid en de meeste zeolietdeeltjes zijn daarvoor te groot. Dankzij een verfijnd microniseringsproces, ook wel Tribomechanische Activering genoemd, ontstaat TMAZ (Tribo Mechanisch Actief Zeoliet) dat hier wel kan doordringen. De werking van dit TMAZ is sterker en anders dan het niet verkleinde materiaal. TMAZ kan beter zware metalen en toxines binden, heeft een schimmel- en bacteriedodende werking en bovendien een positieve invloed op herstel van de huid bij beschadigingen.

Door het verkleiningsproces ontstaat een sterkere aantrekkingskracht voor de werkende substanties van de crème die als het ware worden vastgekleefd, eenmaal tussen de huidcellen laten ze weer los en kunnen hun werk doen diep in de huid. Vooral bij dag- en nachtcrèmes is deze versterkende werking voortreffelijk. Het vochtgehalte van de huid wordt beter en rimpels verminderen, bovendien wordt door het neutraliseren van irriterende afvalstoffen de huid rustiger en verminderen storende rode ontstoken plekken.

Conclusie:

Let op uw gezondheid en kies huidverzorgingsproducten die uit meer dan 90% biologisch gecertificeerde grondstoffen bestaan, zo mogelijk verrijkt met verkleind zeoliet.

Skalaris naturlijke huidverzorging; 100% natuurlijk, meer dan 90% biologisch

De sinds kort in Nederland verkrijgbare Skalaris huidverzorging voldoet aan de strengste  biologische criteria. De ingrediënten zijn volledig natuurlijk, chemisch onbewerkt en voor meer dan negentig procent van biologisch gecertificeerde aanbouw.  Alle ingrediënten zijn gegarandeerd pesticidenvrij, ze zijn afkomstig uit gebieden die nog nooit met pesticide en kunstmest zijn bewerkt.  Skalaris gebruikt  natuurlijke  emulgatoren en colloïdaal zilver als conserveringsmiddel.

Verwerking en productie; 100% natuurlijk

De verwerking van de planten die de grondstof vormen van de producten gebeurt volledig op natuurlijke en gifvrije wijze, dit in tegenstelling tot veel producten die weliswaar een groot deel natuurlijke ingrediënten bevatten maar waarbij het extraheren uit de plant  door middel van chemicaliën plaatsvindt die later weer worden verwijderd.

Het spreekt voor zich dat bij de vervaardiging geen dierproeven zijn uitgevoerd en geen delen van dieren zijn gebruikt.

Na vijfentwintig jaar komt een droom uit.

Het resultaat is de uitkomst van de wens van een mevrouw die vijfentwintig jaar geleden de wens had om huidverzorgingsproducten te ontwikkelen met  respect voor mens en

Na vijfentwintig jaar is het meest fantastische product een feit

De unieke volledig natuurlijke huidverzorging die werkelijk natuurlijk aanvoelt op je huid is een feit. een droom is werkelijkheid geworden.

natuur.De producten moesten van volledig natuurlijke en biologische herkomst zijn en op een ecologisch verantwoorde wijze geproduceerd  met volledig natuurlijke technieken. Ze moesten ook  zuiver  en puur  aanvoelen op de huid. Met de nieuwe formule Skalaris huidverzorging is dat  gelukt.  Je voelt en ruikt  de natuur.

Meer informatie over de natuurlijke huidverzorging producten vindt u hier:

Dagcrème

Nachtcrème

Revitaliserende crème

Crème voor de gevoelige huid

Voor meer informatie en bestellingen kunt u zich wenden aan de GezondeShop of ons een mail sturen.