Infrarood medische thermografie; belangrijke verschillen

Verschillen tussen regulatie- en infraroodcamera thermografie

Thermografie borst

De kleuren geven temperatuurverschillen aan, deze duiden op verstoringen en soms ontstekingen of ziektes

De overeenkomst is dat beide technieken temperatuurmetingen gebruiken om inzicht te krijgen in wat zich in het lichaam afspeelt.

Het verschil is dat regulatiethermografie behalve de temperatuur ook de functie van het regulatiesysteem meet terwijl de IR camera thermografie enkel de temperatuur op dat moment meet.

Regulatiethermografie is een functionele, dynamische test terwijl de infraroodcamera opnames, net als mammografie, een statisch beeld geven. Het is te vergelijken met een monteur die de motor bekijkt op kapotte onderdelen zonder deze te testen. De regulatiethermografie onderzoekt niet alleen de onderdelen en  registreert afwijkingen zoals hot spots, maar test bovendien  de functie. Regulatiethermografie maakt een ‘testrit’ van het immuunsysteem.

De testrit die de automonteur doet en waarin hij alle functies kan testen, is te vergelijken met de koudeprikkel bij de regulatiethermografie die het fysiologische regelsysteem test en vervolgens analyseert.

Een aantal verschillen tussen infraroodcamera- en regulatiethermografie

regulatie- en infraroodthermografie

Regulatiethermografie biedt beduidend meer informatie dan infraroodcamera thermografie

Wanneer  regulatiethermografie

Een regulatiethermografie is zinvol om te doen in de volgende situaties:

  1. Als preventie

De thermografie informeert over zwakke plekken en belastingen die onbehandeld klachten zullen gaan veroorzaken.

  1. Als preventief borst- of prostaatonderzoek

In Amerika heeft de FDA de regulatiethermografie erkend als aanvullende diagnostische mogelijkheid bij borst- en prostaatkanker. Borstkanker komt steeds vaker voor bij jongere vrouwen en omdat dit onderzoek stralingsvrij is kan het zonder gevaar voor bijwerkingen worden gedaan. Uit de analyse van de metingen wordt niet alleen het risico op problemen duidelijk maar wordt ook aangegeven welke factoren kunnen worden beïnvloedt om het risico te verminderen.

  1. Bij (vage) klachten

Migraine, ziekte van Lyme, chronische vermoeidheid, fibromyalgie, reuma, versnelde slijtage, darmontstekingen en maagklachten zijn enkele gezondheidsproblemen waar men vaak jaren mee tobt en soms een leven lang omdat alleen aan symptoombestrijding wordt gedaan. De regulatiethermografie kan aangeven waar de oorzaken liggen en zo helpen een fundament te maken voor duurzame gezondheid.

Over een nieuwe Lymetest…

Meer over regulatiethermografie…

Download de Duurzaamgezondkrant Special over regulatiethermografie…