De weg naar duurzame gezondheid in plaats van symptoombestrijding, nieuwsbrief oktober

Beter worden doe je zelf.

‘Begin bij het begin’ is een advies dat iedereen kent, maar als het gaat om onze gezondheid wordt dat meestal niet opgevolgd. Wanneer klachten optreden wordt gestart met een reguliere of alternatieve behandeling gericht op symptoombeperking, soms worden voedingssupplementen gegeven en de raad om vooral ‘gezond’ te eten.

Maar een effectieve behandeling begint altijd met het vinden van de oorzaak van de klachten; waarom heeft iemand een chronische darmontsteking of astmatische klachten, waarom is iemand moe? Heel vaak is de echte oorzaak van de klachten lang geleden te vinden, bijvoorbeeld koemelk drinken in plaats van moedermelk waardoor een chronische allergische ontsteking is ontstaan. Dit kan leiden tot verschillende klachten zoals chronische vermoeidheid, fibromyalgie en gewrichtspijnen.

Een andere oorzaak is gebruik van antibioticum, het beschadigt de darmflora waardoor het voedsel niet goed meer wordt verteerd, de cellen raken ondervoed, er komen teveel afvalstoffen in het lichaam en er ontstaan klachten. Met een goed pH urine meetprotocol kan onderzocht worden of er sprake is van teveel afvalstoffen. Vaak ontstaan door antibioticum celwandloze bacterien die onopgemerkt jarenlang ons immuunsysteem kunnen saboteren, dit kan door een LevendBloedAnalyse worden vastgesteld.

Wanneer duidelijk is waar het begin van de klachten ligt kan een plan van aanpak worden gemaakt en het opstellen van een voedingsplan is een essentiel eerste stap. Het gaat hierbij niet alleen om voldoende voedingsbouwstenen maar ook om een goede vertering.

In de brochure ‘Het Stappenplan’  en op onze nieuwe website duurzaam-gezond.nl kunt u meer lezen.

Lezingen; ‘de weg naar blijvende gezondheid’.

lezing ‘de weg naar blijvende gezondheid’ bij Mc Spirit in Baarn

In Baarn en in Enschede geef ik de komende maand lezingen over de logica van natuurlijk beter worden. Klachten en ziektes overkomen je niet maar zijn een logisch gevolg van ervaringen zoals infecties en antibioticagebruik, de wijze van leven en eten. Op een even logische manier kun je er zelf voor zorgen dat klachten verminderen en vaak verdwijnen. De eerstvolgende lezing vindt op dinsdag 6 november plaats in Baarn

De tovenaarsleerling

Toen ik afgelopen maandag naar mijn werk reed moest ik aan dit sprookje denken toen een voedingswetenschapper vertelde dat het mogelijk wordt om voeding te printen. Het is nu al technisch mogelijk om bijvoorbeeld onderdelen van een stofzuiger of computer te printen, maar binnenkort ook om voeding te printen. U kunt dan kiezen of u een koekje of een appel wenst, het komt allemaal uit de printer. Ik was met stomheid geslagen over een dergelijke arrogantie en eigendunk. We zijn soms in staat om enkele principes uit de natuur te kopieren en toe te passen maar begrijpen doen we het meeste niet. De aangebrachte veranderingen aan voeding leiden zonder uitzondering tot een verslechtering van de voedingswaarde en soms tot ernstige gezondheidsproblemen zoals een onderzoek over genetisch gemanipuleerde voeding onlangs aantoonde. Voeding is veel meer dan de chemische moleculen, het is ook de grootte van de moleculen, de compleetheid van de energetische informatie en de combinatie van alle nutrienten waardoor een synergie ontstaat. Deze aspecten worden door voedingswetenschappers meestal genegeerd.

Genetisch zuivere biologische vegetarische supervoeding

Op 2500 meter hoogte in de zuivere lucht van de Andes groeien de gewassen voor Alen en Eveliza.

Gelukkig begrijpen steeds meer mensen het belang van natuurzuivere biologische voeding maar ook daar zijn kwaliteitsverschillen. Wanneer groente of fruit door verhitting of sterke afkoeling zoals vriesdrogen wordt behandeld, worden niet de moleculen maar wel de genetische informatie van de voeding beschadigd. Twee voedingsmiddelen waarbij het is gelukt deze kwetsbare informatie te bewaren zijn Alen™ en Eveliza™. Dankzij een uniek procede is het gelukt om de complete voedingsbouwstenen onbeschadigd uit de planten te halen en in poedervorm te bewaren. De opname door de dunne darm gaat buitengewoon snel en kost weinig energie omdat de voedingsbouwstenen de juiste afmeting en energetische patroon hebben. Ze zijn daarom bij uitstek geschikt voor mensen met verteringsproblemen en voor baby’s en peuters met darmklachten.

Het is de ultieme voeding voor vegetariers omdat Alen™ en Eveliza™ het hele spectrum aan biologisch opneembare eiwitten bevatten en een sterke synergie ontstaat door de hoeveelheid aan andere voedingsbouwstenen.

Genetisch zuivere en biologische producten voor de huid.

een gezonde stralende huid dankzij Skalaris biologische huidverzorging

Wat voor voeding geldt is ook voor huid- en lichaamsverzorging van belang. Niet alleen de herkomst van de kruiden en olien heeft invloed op de kwaliteit maar ook de bewerking ervan. In de komende week komen onze Skalaris huidverzorgende cremes aan die voldoen aan de hoogste criteria voor herkomst en productie en…het is voelbaar op de huid. U kunt nog enkele dagen inschrijven voor de kennismakingsaanbieding en gebruik maken van de opruimingsaanbieding!

Bescherming van onze cel- en elektromagnetische informatie door de TerraPro®

Wij maken gebruik van elektromagnetische signalen om informatie over celactiviteiten in ons lichaam door te geven. Een verstoring hiervan kan tot klachten leiden. De NASA ruimtevaartonderzoeker professor Franz Halberg zegt; ‘We kunnen ervan uitgaan dat een groot deel van onze huidige beschavingsziektes wordt veroorzaakt door verstoringen van het magnetische veld’.

TerraPro®-creeert-stralingsvrije-oase

Slapen op de Terrapro® in een stralingsvrije oase. Cellen kunnen zich ongestoord opladen.

Nog steeds wordt dit door velen niet serieus genomen omdat er geen objectief verklaringsmechanisme zou bestaan, maar sinds 1992 is die er wel. In dat jaar heeft professor Joseph L. Kirschvink ontdekt dat ons lichaam magnetische kristallen bevat die reageren op veranderingen van elektromagnetische velden en zo celfuncties aansturen.

De TerraPro® kan verstorende elektromagnetische velden harmoniseren en bovendien het aantal vrije radicalen verminderen. Ontgifting wordt ondersteend en celfuncties worden beschermd tegen verstorende elektromagnetische velden en straling. De Amerikaanse professor Joie P. Jones heeft veel ervaring met het onderzoeken van schadelijke effecten van elektromagnetische straling op menselijke cellen , hij heeft de effecten van de TerraPro® onderzocht en komt tot de volgende conclusie: ‘Voor een groot deel van de mensen in de westerse wereld is het niet mogelijk om zich af te schermen van verstorende invloeden van elektromagnetische velden, voor hen is de TerraPro® ontwikkelt. De overdag opgelopen celbeschadigingen worden ’s nachts weer hersteld.

In ‘Het grootste geheim voor een duurzame gezondheid’ kunt u meer lezen over de werking en resultaten bij onder meer slaapproblemen, allergie, neuroderm

atosis en infectiegevoeligheid.

Aanbiedingen, geldig tot 15 november

Skalaris biologische spirulina, van 21,95 voor 16,95 Euro

vitamine B, aminozuren, chlorofyl, mineralen en sporenelementen maken deze biologische spirulina tot een top voedingsmiddel

Omdat spirulina geen harde cellulose celwand heeft is het gemakkelijk verteerbaar. Het is misschien wel de meest volledige voeding en ontgift nog bovendien. Spirulina bevat verschillende soorten vitamine B, mineralen, sporenelementen en alle essentiele aminozuren. Dankzij de chlorofyl geeft spirulina energie aan de cel.

De komende weken weer in de aanbieding!

Bestel

 

 

 

DymFood®, van 34,95 voor 29,95 Euro

Afvallen en suikerspiegel in balans dankzij DymFood®

afvallen en uw suikerspiegel weer in balans

Een schommelende suikerspiegel en overgewicht hebben beide te maken met een hongergevoel en ‘vreetbuien’.

Het door de arts en voedingswetenschapper dr. Francis Bonne ontwikkelde DymFood® zorgt ervoor dat u minder trek heeft en sneller verzadigd bent.

Hierdoor heeft u minder vaak behoefte om te eten en eet bovendien minder veel. Lees meer…

Bestel…

Met vriendelijke groet namens De Gezonde Shop en Het CelHerstelCentrum,

Rinno Heidstra