Ziektes bestaan niet; LEZING

Gezond door keuzes op basis van kennis en inzicht

lezingRegulatiethermografie meetdag en Lezing vrijdag 13 februari in Heemstede

Informatie en aanmeldingen voor de lezing bij De Lezing 

Informatie en aanmelding voor een regulatiethermografie in HEEMSTEDE bij Het CelHerstelCentrum

Een verstoring van ons immuunsysteem door onvolwaardige voeding,  straling, chronische laaggradige ontstekingen door ziekteverwekkers die voor het lichaam onherkenbaar zijn of door een voedingsallergie  leidt tot een verminderde weerstand en klachten.

Een vaak voorkomende combinatie van klachten krijgt een label en dat noemen we een ‘ziekte’.  Een dergelijke ‘diagnose’ helpt niet om te begrijpen waarom de klachten optreden en niet om een behandeling  op te baseren. Alternatief worden supplementen en veel verschillende behandelingen aangeraden en regulier schrijft symptoom onderdrukkende medicijnen voor. Dat beide benaderingswijzen ons niet gezond maken, blijkt  uit  het shoppen van de ene alternatieve behandelaar en ‘superfood’ naar de andere,  het toenemende medicijngebruik en het snel stijgende aantal chronische aandoeningen.

U maakt zelf het verschil

Niemand kan u beter maken. Er zijn geen middelen of behandelingen die de schade van jarenlange roofbouw  corrigeert.  Beter worden begint met het stoppen van overbelasting en dan het herstellen van de gezondheidsbalans door gezond eten, drinken en leven. Er moet hierbij onder meer rekening worden gehouden met voedingallergieën, eventueel slecht functionerende organen en laaggradige ontstekingen. Supplementen en behandelingen zijn pas zinvol nadat de basis voor gezondheid is gelegd. Medicijnen maken u niet beter, het zijn geen geneesmiddelen, ze onderdrukken enkel symptomen.

Gezonde keuzes maken gezond

In de presentatie van vanavond worden de oorzaken van chronische ziektes besproken, wordt uitgelegd wat ‘gezond leven’ is en hoe u erachter kunt komen wat gezonde keuzes zijn in uw situatie. Er wordt dieper ingegaan op de ziekte van Lyme en borstkanker.

Gezonde keuzes op basis van kennis en inzicht

Om de gezondheidsbalans te herstellen is inzicht in het functioneren van het eigen immuunsysteem essentieel; wat zijn uw belastingen, zwakke plekken en risicofactoren. De regulatiethermografie is waarschijnlijk het systeem dat de meeste informatie kan geven over al deze punten.

infrarood interpretatie

Bij de regulatiethermografie worden 120 punten op het lichaam twee maal gemeten, voor en na een ‘koudeprikkel’. Zo worden niet alleen opvallend warme punten (hot spots) en koudepunten vastgesteld, maar ook de reactie van het immuunsysteem op de afkoeling.

Juist de wijze van reageren van het immuunsysteem geeft veel informatie over vitaliteit van het immuunsysteem en haar belastingen. Virale en bacteriële ontstekingen, enzymtekorten, leverbelastingen, voedingallergieën en risicofactoren voor borst- en prostaatkanker hebben hun eigen reactiepatroon en zijn daarom herkenbaar door de regulatiethermografie.

Omdat kennis en inzicht noodzakelijk zijn voor het maken van keuzes, wordt vanavond de werking en de mogelijkheden van de regulatiethermografie uitgelegd. Het gebruik als preventieve scan, om resultaten van behandeling te evalueren en als scan om een gezondheidsherstelplan op te baseren worden besproken, ook komen de vele voordelen ten opzichte van een camerathermografie aan de orde.

Laat in Heemstede overdag een thermogram maken

U kunt overdag een regulatiethermogram laten maken en kunt hiervoor bij het CelHerstelCentrum een afspraak maken. Ons telefoonnummer is: 053 475 02 30.

Een scan duurt 1,5 uur en kost 195,00 Euro.

Een regulatiethermogram is altijd een scan van het hele lichaam en geeft informatie over het hele immuunsysteem. De rapportage wordt direct gemaakt en besproken, u kunt deze na afloop meenemen.

Speciale onderdelen zijn de analyse van de borsten en de prostaat. Risicofactoren worden benoemd en adviezen gegeven om deze op te heffen. In Amerika wordt de regulatiethermografie vaak geadviseerd als alternatief voor mammografie.