Duurzaam gezond, het begin

Duurzaam gezond worden is een kewstie van keuzes maken

U kunt zichzelf beter maken, ik help u daar graag bij.

Weet waar je aan begint.

Na bijna dertig jaar ervaring in de reguliere en de biologische geneeskunde ben ik tot het inzicht gekomen dat het essentieel is om te weten wat je doet voordat je ergens aan begint. Het klinkt als een open deur maar binnen de gezondheidszorg is dat niet gebruikelijk.

Wat maakt mij gezond?

Zowel bij de reguliere als bij de alternatieve aanpak wordt gezocht naar symptomen en ziekteverwekkers, niet naar de oorzaak. Er wordt structureel naar de gevolgen van de verstoring van het immuunsysteem gekeken en behandelingen, pillen en poeders verkocht alsof het wondermiddelen zijn in plaats van te onderzoeken wat de reden is voor de symptomen. Wanneer het gewenste effect niet snel optreedt wordt gezocht naar een ander ‘wondermiddel’ of therapie.

Het gemak dient de verkoper

Behandelaars en handelaren uit de reguliere en alternatieve sector maken handig gebruik van die zoektocht naar wondermiddelen en behandelingen…maar deze bestaan niet. Het is niet zo dat rauwe cacao een geneesmiddel is tegen kanker zoals ik onlangs op internet voorbij zag komen, ook vitamine B17, natriumbicarbonaat, magnesium en vitamine C zijn geen wondermiddelen maar kunnen soms tekorten aanvullen of verstoringen in de zuur-base balans herstellen waardoor het immuunsysteem weer even beter kan functioneren. Het lijken wonderen maar wie het biologische systeem begrijpt weet dat het logisch en verklaarbaar is. Behandelaars en verkopers maken handig gebruik van die ongefundeerde zoektocht naar ‘het beste’ middel en informeren over symptoombestrijding alsof het genezing is.

De gedachtefout

Ik heb ook zo gewerkt en heb onder andere bioresonantie, electroacupunctuur en fotoncoherentiebehandelingen uitgevoerd en homeopathische, kruiden en orthomoleculaire adviezen gegeven. De resultaten waren  goed maar de klachten kwamen regelmatig terug en soms ontstonden andere klachten. Het veroorzaakte ontevredenheid bij mezelf. Ik verweet mezelf dat ik toch niet de goede frequentie gemeten had of het juiste voedingssupplement geadviseerd en ging meer leren over voeding en supplementen en investeren in betere meetinstrumenten.

Nu realiseer ik me dat ik in dezelfde  val ben getrapt door een verkeerde wijze van denken.

We maken onszelf beter

Ons lichaam en immuunsysteem zijn zelflerend en zich zelf herstellend, ze kunnen alle ziekteverwekkers aan en gescheurde en gebroken onderdelen uitstekend repareren, tenminste wanneer we ons houden aan de biologische regels. Wanneer we ons daar niet aan houden ontstaan klachten in de vorm van pijn, allergie, infectiegevoeligheid en tal van chronische klachten.

Zoals Hippocrates zei: klachten en ziektes komen door een dagelijkse zonde tegen de natuur.

Wij helpen u om  uzelf duurzaam gezond te maken

Een aantal jaren geleden werd me duidelijk dat we ons zelf ziek maken en ook weer beter kunnen maken, we kunnen ons niet beter laten maken.  Ik heb toen Het CelHerstelConcept’ geschreven. In dit boek leg ik de spelregels van de natuur uit en op welke manier we ons zelf beter kunnen maken door het spel te spelen volgens deze spelregels. De resultaten zijn vaak buitengewoon.

dankzij het celherstelconcept geen diabetes meer!

Een man van ruim zeventig die ik onlangs sprak, vertelde me dat hij mijn adviezen had opgevolgd en nu geen insuline meer spuit, geen pijnklachten meer heeft in spieren en knieën en veel meer energie heeft.

Een mevrouw met ernstige neurologische en pijnklachten na de ziekte van Lyme vertelde me: ‘ik begrijp niet dat ik zo eenvoudig zoveel klachten kon kwijtraken, ik heb medicijnen geslikt, antibiotica en veel supplementen maar niets heeft geholpen, behalve deze aanpak’.

Een mevrouw van rond de zestig had afspraken gepland met diverse specialisten waaronder de cardioloog. Ze had veel ‘vage’ klachten en maakte zich zorgen over haar hartritmestoornissen. twee jaar geleden was ze voor de eerste keer bij ons op advies van een vriendin. Na enkele malen behandeling en de individuele;e aanpassing van haar voedingspatroon voelde ze zich veel beter, ook de hartritmestoornissen waren verdwenen. Ze heeft in overleg met haar huisarts de andere afspraken afgezegd. Ruim 1,5 jaar later kwam ze weer bij haar huisarts die een routine bloedonderzoek liet doen. De resultaten waren enorm; de bloedwaardes waren met 30 tot 40% verbeterd!

Hoe we u kunnen helpen; de aanpak van Sanulogic

Ik zoek samen met u naar de oorzaak van uw klachten en geef op basis daarvan adviezen over versterking van uw immuunsysteem. We bespreken op basis van een uitvoerige vragenlijst uw klachten en de mogelijke oorzaken.

Vervolgens krijgt u een individueel advies, niet tegen een klacht maar voor uw immuunsysteem. Een voedingsadvies maakt hier altijd deel van uit en vaak voedingssupplementen en behandelingen.

Het belangrijkste doet u voor zichzelf

Klachten en ziektes overkomen je in het algemeen niet en kondigen zich lang van tevoren aan. Een verandering van voedingspatroon en leefstijl die in lijn is met de spelregels van de biologie zorgt ervoor dat uw lichaam zichzelf weer kan herstellen.

‘Bij deze aandoeningen moet ik u er op wijzen dat de patiënt bereid moet zijn actief mee te werken! Wanneer u niet bereid bent uw levenswijze te veranderen kunt u niet worden geholpen’ Hippocrates (460-377 v Chr.)

Wanneer u geïnteresseerd bent in duurzame gezondheid help ik u daar graag bij.

Meer informatie: info@sanulogic.com