Kies zelf, kies gezond! Lezing woensdag 6 maart Enschede

Halve waarheden en achterhaalde informatie

We worden door veel halve waarheden over gezondheid onzeker gemaakt. Er wordt gesproken over het nut van de griepprik, over de ‘onzin’ van biologisch eten zoals de ex-hoogleraar Katan in de Tubantia schreef, over de veiligheid van de straling van gsm telefoons, dat ziekteverwekkers steeds agressiever worden en resistent tegen antibiotica en ga zo maar door.

Ondanks al die informatie worden we steeds zieker en zwakker, de kosten voor gezondheidszorg rijzen de pan uit door een toename van behandelingen, medicijngebruik en zorgkosten voor zieken en ouderen.

De enige conclusie is dat al die informatie en behandelingen minder goed zijn dan wordt verteld, anders zouden we minder ziek zijn en zou de gezondheid steeds beter worden.

Gezonde keuzes leiden onvermijdelijk tot verbetering van de gezondheid.

Het klinkt erg logisch en gelukkig is het dat ook, maar het maken van gezonde keuzes is vaak moeilijk omdat we veel tegenstrijdige informatie horen, bovendien is een gezonde keus voor de ene persoon niet altijd gezond voor een andere persoon.

We moeten onszelf de volgende vragen stellen wanneer we keuzes willen maken die voor ons gezond zijn:

  1. Eet ik voldoende, groente, fruit, eiwitten en goede vetten en gevarieerd?
  2. Drink ik voldoende water?
  3. Beweeg ik voldoende?
  4. Verwerk ik mijn voeding goed?
  • of heb ik daar last van?
  1. Brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, obstipatie, diaree etc.
  2. Werkt mijn immuunsysteem goed?
    1. Gebruik ik medicijnen?
    2. Heb ik klachten; pijn, moeheid, uitslag, slapeloosheid e.d.

Wanneer u op de vragen 1,2 en 3 positief kunt antwoorden en op de vragen 3 en 4 negatief dan bent u naar alle waarschijnlijkheid gezond en zult u op de lezing niet veel leren.

Stappenplan naar het maken van gezonde keuzes.

Behalve voeding en voedingsverwerking worden de belangrijkste saboteurs van ons immuunsysteem besproken; de verstopte voedingsallergie en onontdekte chronische ontstekingen.

Wist u bijvoorbeeld dat gebruik van antibiotica meestal leidt tot dergelijk chronische ontstekingen? De Time heeft al in 2004 een omslagartikel geschreven over de gevolgen.

Zelf een verstoring van de gezondheid op het spoor komen.

In de lezing gaan we in op de mogelijkheden die u zelf heeft om te beoordelen of u gezond bent en welke mogelijkheden u heeft om uw gezondheid te verbeteren.

Informatie over de lezing

Woensdag 6 maart

Aanvang 19.30 uur

Kuipersdijk 192

7512 CM Enschede

Aanmelding per mail, of per telefoon: 053 475 02 30

Meer informatie over de lezing.

www.duurzaam-gezond.nl