duurzame gezondheid als goed voornemen
kies in 2013 voor duurzame gezondheid in plaats van blijvend klachten

Kies in 2013 voor uw gezondheid.

In 2012 is veel gebeurt, zeker ook op het gebied van vrije meningsuiting en vrije keuze van behandeling.

Niet –reguliere behandelaars moeten 21% BTW afdragen over hun diensten waardoor het kiezen voor gezonde behandelingen opnieuw duurder is geworden en de Codex Alimentarius is ingevoerd, hetgeen veel gevolgen heeft voor de informatie die gegeven mag worden over producten.

De regelgeving perkt de vrijheid van meningsuiting veel teveel in maar er zit ook een goede kant aan.

Kies gezondheid in plaats van lapmiddelen

Supplementen werden steeds vaker als alternatief voor medicijnen geadverteerd en er werden teveel halve waarheden gebruikt om de steeds ‘betere’ producten aan de man te brengen. In die zin functioneerde het net zo symptoomgericht als de pharma-industrie, maar dan overgoten met een ethisch en verantwoord sausje. Voeding en leefstijl vormen de basis, supplementen zijn een aanvulling. Meestal werd voorbijgegaan aan de beperkingen, supplementen zijn aanvullingen op een gezonde voeding- en leefstijl en geen vervanging.

Veel van mijn patiënten zijn al jaren op zoek naar verlichting van hun klachten en van hen hoor ik vaak dat ze investeren in voedingsupplementen maar dat weinig aandacht is besteed aan de voeding en leefstijl die bij hen past. De supplementen worden vaak aangeschaft op basis van pharmacie-achtige reclame zoals: ‘rauwe chocolade helpt tegen kanker’, met een wetenschappelijk tintje door te vermelden dat het uit onderzoek zou blijken. Dergelijke uitingen zijn niet serieus te nemen, het zet mensen op het verkeerde been omdat de indruk gewekt wordt dat ze effectief iets doen om kanker te vermijden en dat is niet zo. Er bestaan geen wondermiddelen, ook hennep- en chiazaad, vitamine B17, natriumbicarbonaat en superfoods kunnen enkel ontstane tekorten aanvullen en zullen nooit wonderen verrichten, ondanks het feit dat ze veel goede ingrediënten bevatten en soms opzienbarende vermindering van symptomen kunnen bewerkstelligen.

Gezond en fit oud worden door gezonde keuzes

Lees over de weg naar blijvend gezond

‘Chronische aandoeningen ontstaan door een dagelijkse zonde tegen de natuur’

zoals Hippocrates zei. Duurzaam gezond worden in plaats van chronisch ziek blijven, is alleen te bereiken door je te houden aan de spelregels van de natuur en op de punten waarop dat niet mogelijk is volwaardige voedingsvervangers te kiezen of de juiste voedingssupplementen. Soms is het zinvol om het herkrijgen van de gezonde balans te ondersteunen door behandelingen. Het beste plan is altijd individueel en het kan belangrijk zijn

om u hierin te laten adviseren door iemand die de weg naar duurzame gezondheid kent.

In mijn presentatie die u kunt bekijken op YouTube, SlideShare of kunt downloaden als PDF kunt u het nog eens nalezen.

Willen we lemmingen zijn?

Maar in plaats van te kiezen voor duurzame gezondheid kiezen velen voor blijvend ziek zijn. We lijken wel zombies die zich als lemmingen in de afgrond storten. We laten ons zonder protest onze keuzevrijheid over gezondheid en voeding afnemen, de kwaliteit van onze voeding wordt ieder jaar slechter en wanneer we hierdoor klachten krijgen en ziek worden betalen we veel geld voor symptoomonderdrukkers die ons ziek houden terwijl de goedkope, eenvoudige en bewezen effectieve methode om te genezen van klachten niet wordt geaccepteerd.

Vindt u dat niet ook vreemd?

Kies in 2013 voor duurzame gezondheid Misschien is een goed voornemen voor 2013 om te gaan voor gezonde keuzes en op te komen voor behandelingen die leiden naar duurzame gezondheid in plaats van te zoeken naar ‘de beste supplementen, medicijnen en behandelingen’. Bedenk hierbij: Beter worden doe je zelf. Ik wens ons allemaal fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2013.

Het is vaak moeilijk om het beginpunt te vinden voor herstel van duurzame gezondheid. Wanneer u hierover vragen heeft kunt u ons bellen op 053 475 02 30 , mailen of u aanmelden voor een intake.