Biologische bamboeBamboe is een hele bijzondere plant,

het was de eerste plant die na de atoombom op Hiroshima weer groeide, er wordt zelfs beweerd dat het niet te lijden heeft gehad onder ontbladeringsmiddelen. Einstein gebruikte bamboe als gloeidraad voor zijn eerste succesvolle experimenten met de gloeilamp. De plant behoort tot de snelst groeiende planten ter wereld, in de eerste dertig dagen zelfs tot een meter per dag en is een van de langste grassen. Bamboe wordt dankzij haar bijzondere eigenschappen gebruikt als bouwmateriaal, als grondstof voor textielindustrie en als materiaal om computerbehuizingen van te maken.

In Korea is een spreekwoord dat luidt: ‘leven als bamboe’ hetgeen betekent; ‘niet breken bij oneerlijkheid en onrechtvaardigheid’, waaruit de bijzondere kracht blijkt.

De bamboeplant bloeit maar eens in zijn leven.

Het bloeien van de bamboeplant houdt de mensen al lang bezig. Het duurt ongeveer 60 tot 120 jaar voordat de plant bloeit en daarna sterft ze. het is onduidelijk waarom ze gaat

De bloem van de bamboeplant is heel bijzonder.

De bamboe bloeit maar eens in haar leven.

bloeien en waarom ze dan afsterft. Alle verzamelde levensenergie lijkt te worden verbruikt in de bloei. In Korea heeft hierdoor een grote vernieuwing van de bamboeplant plaatsgevonden tussen 1968 en 1972 in  de provincie Pohang.

De Aziatische volksgeneeskunde kent de plant al eeuwen.

Al sinds mensenheugenis wordt het in Azië voorgeschreven bij kwalen zoals artrose, vermoeidheid, depressiviteit, hoge bloeddruk, slechte bloedsuikerregulering, ontstekingen, overgeven, hoesten en bij zwellingen. Om  achter het geheim te komen van al deze positieve effecten op de gezondheid doet de nationale universiteit Chonnam in Zuid-Korea een uitgebreid onderzoek.

Wat bamboe allemaal bevat.

Uit analyse van de samenstelling blijkt dat het onder meer veel aminozuren (arginine, tyrosine, histidine en leucine), kiezelzuur (silicium), mineralen (vooral veel kalium), ijzer, polyfenolen, bioflavonoiden, sporenelementen, onverzadigde vetzuren en vitamine B1 bevat.

Biologische bamboethee en detox-voetpleisters ondersteunen de gezondheid.

Op biologische plantages in Zuid-Korea wordt de plant verbouwd en het wordt gebruikt in onder meer biologische bamboe thee en bamboe detox-voetpleisters.

Meer over de biologische bamboeproducten…