afvallen met Alen

Nu ik dankzij het Alenprogramma veertien kilogram ben afgevallen is sporten weer leuk!

Het eerste afvalprogramma dat mij helpt…

Ik ben nu ruim vijftig jaar en mijn gewicht is sinds mijn twintigste voortdurend langzamerhand toegenomen.  Nadat ik vier maanden dit bijzondere afvalprogramma heb gedaan ben ik 14 kilogram afgevallen, mijn bloeddruk is weer in orde, mijn huiduitslag verdwenen en mijn gewrichtsklachten zijn duidelijk verminderd.

Ik heb geen honger hoeven lijden en voel me fitter, sporten is weer leuk!

Op mijn twintigste woog ik bijna vierenzeventig kilogram en voor mijn lengte, 1.75 m was dat prima. Sindsdien begonnen stress- en ziekteperiodes waarin mijn gewicht steeg tot ruim negentig kilogram rond mijn vijfendertigste, honderd rondom mijn vijfenveertigste en bijna 110 kilogram op mijn vijfenvijftigste. Nu, na bijna vier maanden ben ik 14 kilogram kwijt zonder er veel moeite voor te hoeven doen.

Het verbaast mij. Niet alleen het afvallen maar ook dat mijn totale gezondheidsgevoel is verbeterd, ik voel me fitter dan ooit en val toch af.

Overgewicht kan samen met een aantal andere klachten ontstaan door ondervoedingsstress.

Overgewicht kan samen met een aantal andere klachten ontstaan door ondervoedingsstress.

Eigenlijk had ik me erbij neergelegd dat afvallen niet voor mij was weggelegd. Tot mijn veertigste heb ik veel verschillende programma’s  uitgevoerd, van vasten, sapvasten, het brooddieet, south-beach, Montignac, veel trainen, zwaar trainen, veel water drinken maar niets hielp, ik viel gewoon niet af. Daarbij voelde ik me tijdens die afvalpogingen meestal slecht, ik kreeg hoofdpijn of obstipatie, verschrikkelijke behoefte om zoet te eten…en toch werd ik uiteindelijk zwaarder. Ik heb zelfs mijn darmflora laten onderzoeken op de dikmakende  firmicutes bacteriën, hier was een lichte verschuiving, maar niet zodanig dat mijn overgewicht hierdoor kon worden verklaard.

Vaak kreeg ik opmerkingen als ‘minder bier drinken’, ‘minder taartjes eten’ en er was zelfs iemand die me verweet niets aan mijn gewicht te doen, ‘dat kon je wel zien’, want ‘ieder pondje gaat door het mondje’.  Die mensen uitleggen dat ik enkel water en koffie dronk, geen suiker gebruikte en nauwelijks koolhydraten uit brood en koekjes at, was zinloos. De meeste mensen willen vooral vertellen wat ze zelf vinden en niet luisteren naar jouw verhaal. Vroeger, toen ik dat nog probeerde, eindigden zulke gesprekken vaak met opmerkingen als; ‘toch denk ik dat je verkeerd eet’.

Ik ben met deze aanpak begonnen nadat ik me verdiept heb in de achtergrond en nadat ik van anderen spectaculaire resultaten had gezien en gehoord.  Het grote verschil met sommige andere methodes is het product Alen, het voedingsadvies dat erbij hoort is niet bijzonder. Deze benadering is ontwikkeld door dr. Vargas, een arts die veel onderzoek heeft gedaan naar de invloed van voeding op gezondheid. In zijn visie ontstaan ziektes en overgewicht door celstress en onder celstress verstaat hij onder meer  intensief sporten, emotionele stress en ondervoeding.

Hij schrijft in zijn boek dat cellen ondervoed kunnen raken ondanks dat je iedere dag je buik rond eet en dat komt omdat ze de juiste voedingsstoffen niet krijgen. Het is net alsof je een lego kasteel wilt bouwen bestaande uit 1000 steentjes en daarvan zijn 12 rood en 14 geel.  In de meeste doosjes stenen die je koopt, zitten vooral blauwe steentjes en geen rode of gele. Je gaat daarom steeds meer doosjes kopen in de hoop op gele en rode steentjes en na een tijdje heb je veel meer steentjes dan nodig zijn voor het kasteel, maar niet de goede.

uniek voedingsstoffenconcentraat

voeding met de intelligentie van de natuur, ook voor vegetariërs en veganisten. Alen is GMO vrij.

Dr. Vargas zegt dat ziektes en overgewicht deels berusten op dit gebrek aan specifieke voedingsbouwstenen waardoor cellen roepen om meer. Ze krijgen ook  steeds meer voedsel, maar niet de voedingsbouwstenen waar een gebrek aan is.

Hij heeft gezocht naar combinaties van planten waarmee hij die tekorten kon aanvullen maar concludeerde dat deze planten niet bestaan. Door de wijze van verbouwen raakt de grond de voedingsbouwstenen waarvan niet zoveel zijn kwijt, de plant krijgt deze niet en wij ook niet…er ontstaat een tekort. Volgens dr. Vargaz is dat niet op te lossen door veel biologische groenten en fruit te eten omdat deze op dezelfde wijze worden verbouwd. Hij besloot daarom zelf een voedingsstoffenconcentraat te ontwikkelen dat hij Alen noemde. In eerste instantie gebruikte hij dat voor mensen met gezondheidsklachten waaronder darmklachten, vermoeidheid en algemene immuunstoornissen. Hij combineert Alen met een wijze van eten die de suikerspiegel stabiel houdt en constateerde dat mensen die zo aten gezonder werden en afvielen.

Ik ben veertien kilogram afgevallen, kennissen in mijn omgeving die ook Alen gebruiken zijn ook vele kilo’s lichter geworden en wat mooi is, de kilo’s vliegen er niet aan als je eens uit de band springt en je niet houdt aan je nieuwe eetpatroon. Veel mensen voelen zich fitter en hebben geen last meer van regelmatig terugkerende infecties zoals een koortsblaasje.

Het is te mooi om waar te zijn…maar het werkt.

Meer informatie en bestellingen

u kunt het afvalprogramma per mail bestellen: info@gezondeshop.nl